english

Murányi Árpád - Bitcoin és Lightning Network szakértő

Mottóm

"Nem kriptó, Bitcoin."

Rólam

2019-ben értettem meg, hogy mi a Bitcoin küldetése. Azóta napi szinten több órát foglalkozom a Bitcoin tanulmányozásával, így mostanra több ezer óra kutatás és tanulás eredménye van a birtokomban. Mivel egyre több részletnek néztem utána, egyre jobban átlátom ezt a komplex és forradalmi témát, egyre inkább elmélyül a Bitcoin tudásom, egyre kevesebb információt hiszek el olyan forrásból, akik nálam kevesebb időt és energiát fektettek ebbe. Mivel a Bitcoin tudás kimeríthetetlen, ráadásul a Bitcoin ökoszisztéma gyorsuló iramban fejlődik, folyamatosan szerzek új ismereteket mind korábban létező megoldásokról, mind pedig a legújabb fejlesztésekkel kapcsolatban.

Bitcoin bányászattal nem foglalkozom, Bitcoin full node és Lightning node üzemeltetéssel igen.

Mivel tudom, hogy az emberiség számára számos alapvetően lényeges területen a Bitcoin kínál megoldást, erre fókuszálok, és figyelmen kívül hagyok minden altcoint mind a múltban, mind a jelenben, mind pedig a jövőben.

Szolgáltatásaim

  • Bitcoin és Lightning Network műszaki tanácsadás
  • Bitcoin és Lightning Network fizetési megoldások
  • Bitcoin és Lightning Network oktatás (elmélet és gyakorlati alkalmazások)

No.1 műszaki tanácsom

Soha ne tárolj bitcoint kriptotőzsdén, hanem tanulj a "self-custody"-ról azaz öngondoskodásról, és küldd át sat-jaidat (bitcoin morzsáidat) saját tárcába!

Referencia

Közösségi média

  • Gondolataimat kedvenc zenéimmel fűszerezve rendszeresen megosztom facebook oldalamon. Szintén ott megosztok olyan cikkeket, videókat, melyek úgy gondolom, hozzájárulnak ahhoz, hogy képben legyünk, mi zajlik ma a világban, milyen összefogás támogatja a jó, igaz és szép jövőn való munkálkodást.
  • Elsődleges hírforrásom a twitter. Itt osztom tovább más bitcoinerek ütős tweetjeit.

Kapcsolat

Az email címem úgy kezdődik, ahogy a domain nevem;)